FITS vegan Footwear

Dit is alweer het tweede seizoen dat wij vegan modellen aanbieden!
Wij horen je denken: “Wat is vegan en wat houdt een FITS vegan model nou precies in?”

Vegan
Vegan is een levensstijl waarin men alle producten/diensten mijdt die schadelijk zijn voor dieren, dieren uitbuiting – of misbruik.
Hier dragen wij graag ons steentje aan bij!

FITS vegan model
Wij hebben twee volledige FITS vegan modellen in twee verschillende kleuren. De bovenwerken van deze modellen zijn gemaakt van een leersoort welke niet onderhevig is aan dierlijke invloeden.
Dit houdt in dat er in het gehele productieproces geen dierlijke materialen zijn gebruikt en dat het product zelf geen dierlijke materialen bevat.  Ditzelfde geldt voor de binnen voering, deze is gemaakt van een hoogwaardig microfiber.

Wist je trouwens dat microfiber enkele bijzondere eigenschappen heeft?

Microfiber is namelijk sterk en duurzaam maar toch erg licht. Het is zeer elastisch en daarnaast is het een ademende stof die vocht snel afvoert en droogt.

Kortom, met onze vegan modellen kunnen wij jou een uitzonderlijke kwaliteit leveren en proberen wij meer bewustere keuzes te maken. Wat ons betreft is dit een mooie ontwikkeling die we in de komende jaren hopen door te zetten.

Vegan toekomst
Vegan wordt steeds populairder. Zo is er steeds meer vraag naar binnen de schoenen- en kledingindustrie. Ook zijn er steeds meer leersoorten die uit organisch materiaal bestaan. Denk hierbij aan ananas, zeewier, kokosschil of schimmels. Hierin zitten echter nog wel bepaalde uitdagingen, bijvoorbeeld dat dit leer nog niet zo sterk is.

Heb jij jouw vegan slippers al uitgezocht? Maak snel een afspraak met jouw voetspecialist and get the FITS experience!

 

 • Voetklachten? FITS Footwear heeft wellicht de oplossing!

  Voetklachten zijn er in vele verschillende vormen. Je kan bijvoorbeeld last hebben van klachten door standsafwijkingen. Bij standsafwijkingen kan je denken aan een hallux valgus (vergroeiing van de grote teen). Een tweede klacht kan een tailors bunion zijn (een vergroeiing van het middenvoetsbeentje bij de kleine teen). Heb je bijvoorbeeld veel last van je onderrug?…

  Lees meer
 • De voetspecialist! Hoe kunnen zij jou helpen?

  Het woord voetspecialist, wat betekent dit woord nou eigenlijk? Het woord zegt het al, iemand die verstand heeft/specialist is op het gebied van voeten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een podoloog/podotherapeut. Een podoloog/podotherapeut zorgt ervoor dat je behandeld wordt wanneer je last hebt van voetklachten. Voetklachten kunnen voortkomen uit bijvoorbeeld het niet goed functioneren van knieën,…

  Lees meer
 • Ontdek onze nieuwe collectie!

  De afgelopen maanden stonden in het teken van zoeken naar de beste materialen, pasvorm verbetering, kijken naar de laatste trends, ontwikkelen en samenwerken met voetspecialisten om te kijken naar een zo goed mogelijke nieuwe collectie neer te zetten voor 2021. We zijn blij dat we voor aankomend seizoen een sterke en diverse collectie hebben neergezet!…

  Lees meer

Aanmeetpunten bij jou in de buurt